Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(sålänge jag andas, hoppas jag) råmaterial eller utkast, kalla det vad ni vill. feedback, negativ såväl som positiv, mottages med stor tacksamhet.


dum spiro spero i.

misslyckande.
---

denna morgon vaknade jag
av att jag grät igen.

min säng var fuktig av
svett där jag låg inlindad
i de mest skamfyllda
utav sidentyger.

på fönsterrutan över
mitt huvud knackade
någon form av frälsning
frenetiskt med sina
mjuka knogar

jag drog hastigt
igen gardinerna
och slöt mina
ögon.


uppgivenhet.
---

mitt huvud låg tungt
mot en kudde, flätad
utav hårstrån från mitt
eget huvud. höll mig
stenhårt fast i sitt
järngrepp.

tvingade mig
tillbaka till dvalan.

jag lyfte mitt huvud
och blickade ut mot en
kall stad utan
minsta antydan
till förlåtelse.


passivitet.
---

ur havet steg den mest
diffusa av skepnader.
gav mig mitt epitet
som narr alltmedan
det långsamt viskade
mitt namn.

vågorna slog baklänges
över det mörka vattnet.

kallade mig tillbaka,
drog mig ner mot djupet.


hopp.
---

repetitionen är ett
faktum.
klackar smattrar som
maskingevärseld
mot det kalla
marmorgolvet ute i
trapphuset.

väcker mig bara
för att krossa
mig under
dess sylvassa
stiletter.




Fri vers av efterklang.
Läst 281 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-11 19:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

efterklang.
efterklang.