Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

körsbärsträd i min trädgård.




människokropp.

fåglarna äter sig
långsamt in
mot det heliga,
saliga,

från ett fönsterbläck.
en ljummen julinatt
sjunger kvinnor
serenader

allt medan fåglarna
långsamt äter sig
vidare in mot helgedomen;
det sista unset nykterhet
som går att finna
i en
människokropp.




Fri vers av efterklang.
Läst 350 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-07-20 13:01



Bookmark and Share


  pang
WOW, vilken dikt. gillar att det finns så många nivåer i den, det köttiga, det andliga, det konkreta tillsammans med det abstrakta. bilder som är öppna för tolkning men ändå ger tillräckligt mycket att stå på.
2011-02-27
  > Nästa text
< Föregående

efterklang.
efterklang.