(i tidigare översättningar kallad "En Förlorad Värld" från originalet Paradise Lost 1667) Illustrationer av Gustave Dore

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

(i tidigare översättningar kallad "En Förlorad Värld" från originalet Paradise Lost 1667) Illustrationer av Gustave Dore




Förlorat Paradis: BOK I:XXXII (J.Milton)

~*~

Beskåda ett under! de blott som tycktes
I storhet att överträffa Jordens Gigantiska Söner
Nu mindre än de minsta av Dvärgar, i trångt rum
Trängdes oräkneliga, likt den Pygme Stam [780]
Bortom det Indiska Berg, eller Älvors Féer,
Vars midnatt Fest, vid ett Skogsbryn
Eller Källa någon försenad Bonde ser,
Eller drömmer att han sett, medan ovanför Månen
Hon sitter som Domare, och närmare Jorden [785]
Cirklar uppå sin bleka bana, de med sin munterhet och dans
Upptagna, och jocond Musik förtrollar hans öra;
Med ens med lycka och rädsla hans hjärta studsar.
Sålunda utomkroppsliga Andar i minsta skepnad
Reduc'ra sin enorma gestalt, och for fritt fram, [790]
Dock utan antal ännu mitt i denna Sal
Med detta infernaliska Rådslag. Men djupt där inom
Och i deras egna dimensioner likt dem själva
De stora Serafiska Lorder och Kerubimer
I dold fördjupning och hemlig konklav satt [795]
Ettusen Halvgudar på gyllene säten,
I tät förekomst. Efter en kort stillhet då
Och kallelser upplästa, började detta stora råd.




Slut på Första Boken.

John Milton 1667
LPWJ svensk version 11/04/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 493 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-12 01:46



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Applåd!
2010-04-24

  L Patrik W Johansson VIP
=)

och

=(

nöjd med resultatet men...vad i helvete
ska jag göra nu (om uttrycket
tillåts)...var en himla massa meningar
och rader...ännu ett uttryck i
folkmun...

kaffe och klassisk musik
och meditationer över mitt första
kvartal kanhända, har ju hänt en
del...hoppas alla har hälsan, det är det
enda viktiga resten är fernissa på en
ful tapet (oj ska han börja dikta på
nattkröken nu också; nej det var inte
jag det var Milton, om en halv dag är
jag mig själv igen)

Be well,
LPatrikWJ
2009-04-12
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP