Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Karluv most


sex
människor och mindre och mindre
människa
uppför den branta stenen

människan uppklippt
innan skriket
hörs

det enda som inte
är trasigt
är den spetsiga
hatten för all dröm

här, mitt på, stod slaget
som klöv nu från då
över Moldaus galna guld

och solens flod
och försoning
allt vi ser från den ljusa
och mörka bron




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 321 gånger
Publicerad 2009-04-12 18:35



Bookmark and Share


  sister mary
Orden vibrerar stort av slaget mellan det som bryter mer och det som bygger upp oss människor.
Platserna och ögonblicken ljuder fortfarande i bröstet...
2009-04-12

  Elin R
En ganska mörk text, om än det glimmar i slutet. Om Prag?
2009-04-12
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm