Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Socialmonopol



Socialmonopol
Är till för de jävlar som inte är åkta
De som ser sej själva som så osäkra
Så de måste hamna ”först i kön”

Den första omnämnda ”spelaren” är kanske Jakob
Som lurade sin bror och far för att få
Välsignelsen av fadern
Men han har många efterföljare

De försöker ta ens barn ifrån en
Ställa sej först… ha närmast till
De försöker detsamma med föräldrarna
I alla fall så länge dom kan ha nytta av det

Social monopol helst ska ”hoten” bort
”Gå i fängelse, gå direkt i fängelse”
De vill sitta med korten, med banken
Med fastigheterna OCH tärningarna

De vill ha alla stationer för att kunna
Kontrollera, vad alla gör
De vill ha alla fördelar för att ligga bäst till
Hela tiden

Istället för att umgås med människor
Oavsett vilka de är eller för vad de kan göra för en
Eller om de kan föra en in i kretsar eller skaffa saker
Eller inte

Umgås med människor för att de är just människor
För att de är som de är och de är trevliga
Inte slugt beräknande lyssnande
Och känna av vad son sägs för ”egennyttan”

Engennyttan som är enbart för sin egen skull
Att använda i eget syfte i framtiden…
(men en dag, så kommer de att se att de
intecknat för mycke, på sina värden
då faller allt)




Fri vers av LassO
Läst 119 gånger
Publicerad 2009-04-13 21:24



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO