Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Om detta tvista både de lärde och andra tänkare.


Tidsfilosofi




Då.

Då har alltid funnits.
Då är oändligt
men ändå växer det
för det som är Nu blir alltid Då.


Sen.

Sen kommer alltid att finnas.
Sen, är oändligt
ändå krymper det
för det som kommer Sen blir Då
så snart det varit Nu.


Nu.

Nu! Existerar det egentligen?
Nu är oändligt
men det varken växer eller krymper.
Nuet är alltid konstant men ändå i rörelse.
Nu finns alltid,
har alltid funnits
och kommer alltid att finnas.


Hur vet vi då att vi lever i Nuet?
Vi upplever i vart fall vårt eget Nu.


Men om all tid samexisterar
med sig själv.
Vad är då tid?


Är det möjligt att vi lever parallellt med oss själva
och att det då finns ett oändligt antal med Nu,
eller finns tiden bara en gång,
och i så fall när är Nu?


Är det Nu Nu,
eller har Nu upphört existera,
i samma ögonblick som det var/är?



© Boa Berg
1992
2005-08-15
05:22




Övriga genrer av Boa Berg
Läst 768 gånger
Publicerad 2005-09-16 00:38



Bookmark and Share


    n.
herrejesus. du förvirrar mig på ett bra sätt.
härlig tankeställare!
2005-09-22

  JMR
Tänkvärda ord....bra meningar.
2005-09-18

    Agneta VIP
Mycket intressant och bra skrivet om tid... hur ska jag förvalta den tid jag har när jag inte et hur mycket tid jag har.. o ju mer jag tänekr på det så slösar jag bort tid från min pott.... och ändå så kaske jag vill lägga en del av min tid till att filosofera över saker som jag inte får svar på ändå... ett sätt att använda sin tid... eller har jag egentligen oändligt med tid? varför då stressa så mycket?
2005-09-17

    ej medlem längre
Ja det var filosofiskt det, jag var tvungen att tänka till en hel del.
2005-09-16

  pärlan
Jaa det är en intressat tanke du förmedlar. Måste erkänna att jag gillar just tidsperspektivet NU och DÅ...
2005-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Boa Berg
Boa Berg