Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En gammal dikt jag ändrat lite


Drömmars hus

Ett hus vill jag bygga åt oss
på bara fötters berg
ett bygge av tillitens trygga sten
där solen visar sitt nakna ansikte
Det är min morgongåva
till dig

¤¤

Ett hus med hav som omger oss
där kärlek finner kraft att stå emot vinden
där leken ska få ta plats i varje vrå
elden i vårt bo ska brinna av lust
Det är min livsgnista
till dig
¤¤

Ett hus vill jag bygga åt oss
där barnens glädje bjuder minnen
till höstens kalla bris
då darrande drömmar fått ro
Det är mitt liv
med dig
¤¤

Ett hus vill jag bygga åt oss
våga öppna grinden min älskling
stig in i daggvått gräs
klä av dig din skuldmantel
ta steget över min tröskel med glädje
Det är min kärlek
till dig
¤¤


Epione-08




Fri vers av Epione VIP
Läst 413 gånger
Publicerad 2009-04-14 22:10



Bookmark and Share


  Ilona _L
Vackert... särskilt sista diktversen gick rätt in i mitt hjärta.
2009-04-15

  ~Leonardo~
Precis sådana drömmar man måste ha...
Där vill jag visst bo...gärna med havet som bakgrund...
finemang...
2009-04-15

    ej medlem längre
Håller med "leelee".. detta är så berörande vackert ... ngt att drömma om.. Lek.. natur.. hav.. kärlek.. Ja i ett sådant hus vill jag också bo i
2009-04-14

    leelee
Jag har läst den förut...vet inte vad du ändrat, eller om det är jag som är i en annan sinnestämning...men denna gången blev jag rörd till tårar. Det finns en sådan längtan i denna dikten. Inte bara om att få ge detta vackra till en älskad, utan också få vara med om att ha det så. I varje fall var det så jag längtade efter att få ha det...men inget blev som det var tänkt...Mycket vacker grind med! :-)
2009-04-14
  > Nästa text
< Föregående

Epione
Epione VIP