Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
http://surabloggen.wordpress.com/bosse-ringholm-skandalernas-man/ Bra sammanfattad blogg.... och verkligheten är mer dikt än dikten... "vem kunde hitta på sånt, han skulle aldrig bli trodd"


Dikten och verkligheten

Verklighetens ”förbannad dikt” eller vad var det man kallade det?

LÄRAREN:

Bo "Bosse" Ingvar Karchimirer Ringholm,

Ringholm gick på gymnasiet i Skövde, men hoppade av före examen eftersom han hade blivit underkänd i matematik och engelska, och därmed skulle ha tvingats gå om ett år för att kunna ta studenten. (Källa Wikipedia)

"Hon (Inga-Britt Ahlenius) har uttryckt intresse för ett annat uppdrag", som svar på alla frågor under hela mötet. Detta uppförande väckte viss förargelse i journalistleden.

Ingen kan ha missat vad som utspelade sig framför TV-kamerorna. Ringholm satte sig ensam på podiet - och vägrade svara på frågor. Istället upprepade han gång på gång samma ord: Finansministern och Riksrevisionsverkets chef, Inga-Britt Ahlenius, hade ingått en "överenskommelse" om att regeringen skall försöka "tillgodose" hennes "önskemål" om "ett annat uppdrag". På nio minuter sade Ringholm "överenskommelse" 18 gånger, "tillgodose" 13 gånger och "önskemål" 18 gånger. Denna robotlika monotoni ledde tankarna till Arnold Schwarzenegger i Terminator.
-------------------------------------------------------------------
ADEPTEN

Björn Thomas Östros,

http://www.s-info.se/region/show_news.asp?id=120&news=9558&navi=35
Thomas Östros: Mats Odell har tappat greppet fullständigt
3 oktober 2007 13:34

15:57 | onsdag 1 april 2009Östros: Borg har tappat greppet
http://www.sr.se/cgi-bin/ekot/artikel.asp?Artikel=2739538

Socialdemokraternas ekonomiske talesman Thomas Östros anser att regeringen försöker vilseleda när det gäller arbetsmarknadspolitiken och säger att finansminister Anders Borg har ”tappat greppet”. (15 april)
http://sydsvenskan.se/sverige/article426387/Ostros-quotBorg-har-tappat-greppetquot-.html

------------------------------------------------------------------

Ska man ha en lärare, så borde man nog ha en bättre än en fd finansminister (visserligen reserv inkallad) med något bättre omdöme… En som dessutom kört i både matte och engelska, men framförallt skämt ut sej gång på gång….

Men Östros har förlorat ”greppet” med sina upprepningar, men likheten med Ringholm är helt uppenbar…. ”but do you have the touch” Tomas? Tyvärr tror jag inte det…




Fri vers av LassO
Läst 155 gånger
Publicerad 2009-04-15 13:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO