Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Nu börjar det springas i markerna. Åldern tar ut sin rätt.


Sprunget ur Sprang. Inte Spring

För två år sen frågades: Springer du än?
Klart jag kan springa! vadårå? Än sen?
På jobbet de säger
att moppe de äger
är gamla och slitna. Ej flänger som fän

Så blev det då vår, jag tog dojorna fram
De tvättades rena från träck och från damm
För här skulle löpas
Och pulsklocka köpas
Men ryggen sa stopp, kändes stel som en stam

Men ännu jag rusar på plan i min tennis
En sport som behöver ett rimnamn som Svennis
För där har jag koll
när jag jagar en boll
Det liknar ej bandy, för dom är på en is. (suck)

Det våras igen och jag springskorna hämtar
och hustrun hon säger: Jag tror att du skämtar
Ta entreprenad
på vårpromenad
För annars för dig kanske kyrkklockor klämtar...

Men snälla min kära: Ska ha min motion
För tennisen kräver en bra kondition
ger skön dynamik
en bollens magik
Och springa går bra uti mindre portion












Fri vers av erkki
Läst 233 gånger
Publicerad 2009-04-15 14:42



Bookmark and Share


    leelee
Du är bra på att rimma du!
Och självdistans har du visst med!
:-)
2009-04-15
  > Nästa text
< Föregående

erkki
erkki