Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Kärlek

Få ord, de vi sa till varandra
Jag sträckte ut min hand
Detta är riktigt, detta är sant
Min älskade, du satte mig i brand
I min själ, i mitt hjärta

Med ett rop kom våra sinnen tillsammans
Då blir vi en
Ser dig, så nära, ger mig styrka
Kan du älska mig idag, min vän
I min kropp, i mitt minne

Med kroppslig lust, en passion så stor
Vi rörde varandra med försiktighet
Med våra ögon glimmande lugnt
Vi existerade i stillhet
I våra kroppar, i våra själar

Lämnar dig ej, mitt sinne bestämt
Ligg tätt intill mig inatt
Sov så tryggt du kan
Jag har dig i mitt hjärta lagt
Du, min älskade, och ingen ann




Fri vers av Lelle Lind
Läst 191 gånger
Publicerad 2009-04-15 17:06



Bookmark and Share


    baruk
En helt underbar kärleksdikt! "Få ord, de vi sa till varandra". Och att sträcka ut sin hand och känna att detta är riktigt och sant. Och hjärtat och själen, som sätts i brand. Trots den stora passionen rör man vid varann "med försiktighet". Och uppmaningen "Ligg intill mig i natt. Sov så tryggt du kan". Bedärande ömt. Och så slutet: "Jag har dig i mitt hjärta lagt. Du, min älskade, och ingen ann." Applåd förstås!
2009-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Lelle Lind
Lelle Lind