Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Begrav din bror på distans

Somliga säger
Jag ska bli en sån där
Som tar mig upp
Som gör karriär

Allt du söker
Finns nånannanstans
Du begraver din bror
På distans

För om du sätter dig ner
Kommer Jaget alltid be om mer
Och du dras till samma fest
Där tomma tunnor alltid skramlar mest

I din lyckliga lya
På rätt adress i stan
Fikar du gärna
Med Philip och Carl-Jan

Men när döden ringer upp
Och det går inte att lägga på
Du står där med stängd trut
Det blir faktiskt din enda tysta minut




Fri vers av Stig-Marcus
Läst 628 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-15 18:45



Bookmark and Share


  Ms Lovecraft
Det var inte igår. Den här texten håller fortfarande.
2010-07-20

  Sturesdotter
Slutklämmen är allra bäst - men gillar eftertanken i hela dikten också.
2009-04-15

  Ms Lovecraft
Jag var tvungen att logga in bara för att skriva en kommentar: gillar den här texten i all sin enkelhet.
2009-04-15
  > Nästa text
< Föregående

Stig-Marcus
Stig-Marcus