Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

det handlar om något större (rev 2)

 
hör du sången
ser du skärvorna
det är fragmenten av en dröm
ekot av en hemlighet

det pågår en dans just nu
som du är uppbjuden till
det har förberetts tusen välkomstfester
just för dig

glöm allt konstigt du hört
och glöm allt skruvat du sett
det handlar om så mycket mer
om något så mycket större

nej, damma av din egen bok
och påbörja din egen resa
pilgrim mot kärlek - lärling av frid
upptäcktsresande i glädje

inåtvända grupper
som har fullt upp med sig själva
ser inte heller skärvorna
och drömmer inte drömmen

väktarna av dogmer och traditioner
dansar inte heller dansen
det handlar om så mycket mer
om något så mycket större

det handlar om;
en aldrig tidigare skådad
medmänsklighet
om en maktstrukturkrossande
ödmjukhet och förlåtelse

det handlar om;
en revolution i frivillig enkelhet
och omsorg för de utsatta
om en skandalöst
inkluderande gemenskap

det handlar om;
kärlek och respekt
för hela skapelsen
om inre helande
och omdaning

det handlar om;
välkomstfester till evigheten
om skaparens dröm
guds dans
det himmelska samhället

det handlar om så mycket mer
om något så mycket större




Fri vers av Mattias Josephson
Läst 359 gånger
Publicerad 2009-04-15 19:07



Bookmark and Share


  Tosan VIP
Ja, jag hör...Underbart beskrivet om något som jag också börjar förstå!
2009-05-27
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson