Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ide-ologik


Kapitalismen (de som säger sej stå för den)
Väljer oftast fel
Sen frågar den sig, varför så hatade
Älskad av några, hatad av många
Pinchet, Noriega, Marcos, Franco
Idi Amin, Apartheidländer m m

Kapitalisterna försöker döda andra
Och lyckas ibland
Alliende, Castro m fl
Och dessa som känner dödshotet
Försöker naturligtvis att komma så långt bort
Från sina mördare som möjligt

Och var hamnar man då
Om inte i kapitalismens motsats
Och de flesta både för och emot
Fattar inte att kapitalismen endast är ett verktyg
Ingen ideologi…

Kapitalismen är som en telefon och sladdar
Den för över saker på liknande sätt
Dåliga apparater och kassa ledningar
Förstör ljudet, likväl som kapitalet




Fri vers av LassO
Läst 139 gånger
Publicerad 2009-04-15 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO