Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
i scenskolan


repetitionen


hand över svank
den djupa andningen
vibrerar där

vi bankar lätt fram
avspänningen utefter
ryggens kotor

böjer oss ned mot golvet
andas ut all luft

repetitionen kan börja

berättaren rör sig i cirklar
låtsas anteckna i luften

regissören håller honom fast
ber honom fokusera
person i publiken

monsterkatten slickar
skådespelaren

huvudrollen tappar
sitt manuskript

sufflösen hjälper till

ordens begränsning
blir synlig

hur uttrycket upplevs
beror på
personens förmåga
att gestalta

sluddrar han för sig själv
eller talar han direkt
till sin publik

hur låter mina ord
i dina öron

vilken upplevelse
vill jag
kommunicera














Övriga genrer av Fredrik P. VIP
Läst 288 gånger
Publicerad 2009-04-17 18:40



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Uppvärmningen kändes som den vi har på vår kör...att förbereda kroppen på att på bästa möjliga sätt förmedla sina ord så att de når fram, från en insida som känner sina djup och kan kontrollera dem...rösten tillsammans med kroppsspråket och blicken är ju ett fantastiskt redskap...

Vill man förmedla måste man nå ut och fram , för att komma in till någon...tyckte om att läsa dina ord, de nådde fram till mig:) känner mig som en betraktare..
2009-04-18

  Eva Langrath VIP
Tack för att du låter oss följa med på denna fängslande resa i teater konstens värld som visar vikten av att vara närvarande i det man gör.

"hur låter mina ord
i dina öron

vilken upplevelse
vill jag
kommunicera"

viktiga tankar även i verkliga livet.

Eva
2009-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP