Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skriven på en barnteckning när jag nattade min son


När hjärtat talar längtan med förnuft.

Det var någonting i hans röst

Som sådde Åbrodd i dikeskanten bara för doftens skull

Och när hon fyllde blandningen på glasflaskor

kände hon närvaron i oljan på sina händer

I sättet som han talade gjorde han vinter till vår

samtidigt passerade dagarna

och hon lät dem gå en efter en

Så som han gick darrade löven

av fruktan liksom hon när ensamheten

drog förbi och mörkret skymde det svarta

Och hon lät flaskan förbli vaxad och våren vissna till höst

Att dagar går är också en tröst.




Fri vers av Yrre VIP
Läst 900 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2009-04-17 20:11



Bookmark and Share


  Fröken Stork
Väldigt enkel att sugas in i och fint skriven. Framför allt vill jag hylla sättet du byter rad på, taktfullt. Jättefin text!
2013-09-23

    ej medlem längre
Den här fick mig att gråta, och din uppläsning på ditt vackra vackra mål.
2013-06-21

  aol
så vackert skaldat här,
2013-05-22

  Aftonvännen
Det är så jag vill att det känns, tack för dina ord som tog fram det
2013-03-29

  Mona Nordkvist VIP
Tuppskinn...
2013-03-25

  Sonia
Rysningar.
Du skriver fantastiskt!
2013-03-15

    J. Herward


Fritt fall, wow vilken känsla. Kan man skriva i 3D?

Applåd!
2012-09-21

    ej medlem längre
underbar! text
2012-09-16

  Sommarnattsljus
Vilken otroligt vacker text! Första raderna drar mig till sig och sedan är jag såld. Jag vet inte vad "Åbrodd" är, men om jag visste det, så skulle jag älska det, "bara för doftens skull"! Och så där fortsätter det. När jag rinner med i texten nedför sidan är det ren och skär njutning hela vägen. Bokmärker!
2012-08-27

  Anders Perols
Mycket stämningsfullt skrivet.
2012-04-07

  CJ
BRAVO!!
2009-04-18

  Suzy med punkterna
dagar gå.....
fint skrivet
2009-04-18

  korpfjäder
Åbrodden i flaskan, oljan och bilderna fyller mina sinnen
skönt!
2009-04-17

  Sturesdotter
vad vackert och du...jag ser flaskan framför mig..o jag känner doften
2009-04-17

  Miss Mod
Så fint, det är verkligen en tröst, att dagar gå.
2009-04-17
  > Nästa text
< Föregående

Yrre
Yrre VIP