Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Minns ni denna underbara företeelse....


Årets Svensk


Årets svensk är en utmärkelse som tidigare utsågs av Rapport, men sedan år 1997 utses av radioprogrammet Efter tolvs lyssnare.
Utsedda av Rapport
· 1984: Kjell-Olof Feldt
· 1985: Refaat El-Sayed
· 1986: Hans Holmér
· 1987: Anders Kumlien
· 1988: Ebbe Carlsson
Därefter upphörde Rapports utnämningar eftersom Årets svensk alltid blev inblandad i någon skandal. ...

Hehehe såååå underbart, det kallar jag SANN POESI!
Feldt, Refaat, Holmer, Kumlien, och EBBE….
Ni som var med och har bra minne, minns att Ulf Elving frågade
Den dåvarande justitieministern Anna-Greta Leijon om ”knarkfester”
Som hon bevistade hos Ebbe Carlsson…. I direktsändning… kärringen Leijon
Gick i taket…

Saknas på listan bl a, Leijon, Lidbom, Gjeijer, Rainer, Rödebörje Andersson…


Och Sölve Kondradsson (Konjakson, stadt kallades Sölvesborg),
samt S-politiker i Gävleborg, nästan alla avgådda
En förskingrade 11 miljoner och skyllde på arbetsgivaren som inte förstått
Att han var spelmissbrukare….
När de vid besök i Italien hade besökt horhus så sa Nordantigs kommunalråd:
”Jag minns bara att vi såg på TV jag” sa Holmsten….



Utsedda av Efter tolv
· 1997: Sarah Wägnert
· 1998: Signe Modén
· 1999: Ludmila Engquist
· 2000: Sten Axelsson
· 2001: Magdalena Forsberg
· 2002: Carolina Klüft
· 2003: Anna Lindh


Ja dessa är de väl inte mer än Engqvist som gjort bort sej…

Klüft kanske på sitt sätt, men det var ju eget val hon måste ju få göra som hon vill….




Fri vers av LassO
Läst 263 gånger
Publicerad 2009-04-18 00:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO