Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
!!!!!!


smurfarnas vals och självdistans.

jag tycker att det är ganska konstigt
det där med svenskarnas avståndsprofil
att lyfta fot efter fot och skapa en technoremix
av fotsteg
duh-duhduhduhduh-duh duh-duhduhduhduh-duh

jag tycker också att det är konstigt med
barn som kastar bilar på varandra och ändå
är det ingen som ser deras terroristframtid
och bussar FRA på dem
duh-duhduhduhduh-duh duh-duhduhduhduh-duh

jag tycker att idén med kärlek är ganska konstig
två indevider som tjafsar om vem som är sötast
och som ler så stort att colgatereklamerna går i
konkurs och alla jävla matchmaking sajter
borde bli träffade av terroristungarnas technofotsteg
duh-duhduhduhduh-duh duh-duhduhduhduh-duh

men om vi ändrade på vårat klimat
slutade vara skygga, flyttade in till stan
skaffade fru och villa
kanske våra liv inte far illa
men ja, vad vet jag?

det där med att blå himmel skulle vara vackert
är ganska konstigt tycker jag
men om nån snubbe färgad som smurf sitter
i riksdagen och snackar om välfärden är det
någons revolver som säkras och blott blod
sippras ut i cocktailglasen
duh-duhduhduhduh-duh duh-duhduhduhduh-duh

jag tycker att för stora glassögon är en
ganska konstig grej
alla går omkring på stan och ser belevade
ut för att vara töntig är så rätt i vår men
ändå skriker folk: BÖÖÖÖGGGG om någon råkar
ha en väska från björn borg eller går i indiesteg
istället för technosteg.
duh-duhduhduhduh-duh duh-duhduhduhduh-duh

tänk vad allt skulle bli lättare om vi bara höll med varann?
om vi bara för varandras grejer brand
att leva som man lär
skulle bli så mycket enklare än det här
men ja, vad vet jag?

om alla kunde bli terrorungar, ta technosteg
och alla kunde bli kära och söta som smördeg
och skjuta alla smurfar vars blod är blått i cocktailglas
och sedan ställa till med ett stort bög kalas,
ja, livet vore enklare om vi alla såg lika dana ut
även om vår mångfald skulle ta slut.

ironi, klaustrofobi, självdiciplin
fungerar ungefär som pencilin
världen är en vacker plats
så spring nu och ta sats

vi är små, men jävligt många ändå.




Fri vers av Julija Sidner
Läst 361 gånger
Publicerad 2009-04-18 02:33



Bookmark and Share


    Idaolof
Blir helt matt, begåvade du! Det är så bra att du kan skriva såhär äckligt bra och göra fenomenala liknelser när jag inte kan göra det, älskar hur du får ord att låta så himla vackra i dina dikter.
2009-04-19

  Carin
Åh vilken härlig dikt, fastnade direkt.
2009-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Julija Sidner
Julija Sidner