Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

känslo-konfetti och ord dyslexi

bakom mina solglasögon kan jag va mig själv
nya glas nya år, nya krash nya sår
sagoskog i vackra skåneland
där vi hade kunnat gå hand i hand
men ibland
svider det i hjärtat, som om en sten hade lättat
syr nya styngn, fan, dom måste sprättas
skånsk charm möter norrländkst vemod
skilda världar, men som sockerdricka i mitt blod.

tar 13.40 buss till stan
springa springa hela dan
bakåt frammåt skog och stad
liv och död av samvetskval
solglasögon med nya glas
sätter ditt hjärta i ett nytt
slags krash

det jag är mest rädd för
det är mig själv
mig själv utan gnäll till det som
är vi
vi som i fri och fri som i det som
skulle kunna skapats i perferin
men i denna gudsförätna håla
springer råttorna på bordet
där de feta männen torkar sig runt munnen
och ut sipprar orden
teater, dramatsikt
men för dig
skulle jag klistra upp kulliser
med tapeter färgade av fanatister
blöt nöt sköt gröt
- för jag tycker att du är söt

hjärtan hjärtan, du och jag
springer lite, går idag
över huden, i moskva
du och jag och fina barn
inte nu, inte på ett tag
men darling min, du har mitt
hjärta i ett skrin

inte i ett rosa, det får mig att likna ett påskägg
inte heller i ett blått, då kommer det börja växa skägg
jag ber dig, hjärtat är klätt med nya stygn
så krossa det inte, att laga det igen kommer ta dygn
kyssa batman, norrland vill
men kommer det att hända, nu när tiden står still?
jag vill ha dig här, precis som du är
blåa jävla ögon med love is in the air

kanske vacker
kanske för bra
kanske i attacker
kanske i överlag
kanske för charmig
ja, vad vet jag
men du rör mig
berör mig
strör mig




Fri vers av Julija Sidner
Läst 347 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-09-16 22:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julija Sidner
Julija Sidner