Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

växthustankar och julija med j

verkligheten
tränger igenom mina växthustankar
och jag faller
och jag faller
och jag faller
inuti dig men du bara fortsätter att
fråga om jag vill ha mjölk och käkar på din macka.


bara för att jag är döpt till julia
betyder inte det att jag gillar romeo
för jag la till ett J
för att värka lite mer fri
men sen kom du med dina jävla yxor
vilket slizar mig som h&m byxor
trycker på delete
känner att jag tillhör elit
vann sann blir en dröm ibland
perspektiv ger mig magknip
för läpparna mot halsen
avbryter valsen
och du har socker i ditt kaffe
så när du kysser mig
blir vi till dig
annars berör jag det som upprör mig.

Du har pillrat på Tingeling
och jag vill vara som Salem Al Fakir
för att alla spruckna tonårshjärtan
ger mig kalla kårar och du spottar glitter.
men ja, vad gör man?
jo, du äter dom där jävla pillren
och känner dig som en 70-tals B-thriller
ditt huvud gör små piruetter
och spanjorer med kastanjetter
när man är trött på det som känns
eller när din mat har vidbrännts
-för det är nånting ruttet i staten sverige
även om inte shakespear tyckte likadant.

jag gillar att slåsönder porslin
färgerna landar mot golvet som bensin
det är svårt att få hjärtat igång
göms i en puppa och spelar disneylåtar
hela natten lång
min dröm är en gestalt av rapunsell
var jag kallar min nya cell
kuddarna är mjuka, men växer som spanskasjukan

för det som aldrig står still
aldrig får till
skrika lika fika?
marken bryts i bitar
pussel, smussel och springa genom slussen
faller ner, faller alla faller falla faller mer
vika papper, denna gång till en sten
stryk den mot huden, den är jävligt len
kasta den till söder, träffar din ull
för bakom nästa sluss, finns ännu en tull
maler ner dina kläder, gör nya ark
kysser din nacke, fast du förtjänar en spark.


vaknar
saknar
blöder.




Fri vers av Julija Sidner
Läst 362 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-07-15 03:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Julija Sidner
Julija Sidner