Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min Far blir 89 idag.....


89- En Åldrad Fighter !

Han var en tuff man
som gick sina egna vägar
Kom aldrig "nå´n på skam"
Stod emot , som man plägar

Slet och slet i många decennier
alltid i form, en träningens man
löparbanans spår han fyllde på träningen
sedan gick han alltid och "sam"

Träningsprogrammet var ,alltid, digert
ingenting kunde hindra honom
snö, storm och regn gjorde inget
han höll sig, ständigt, i bästa form

Men, nu, har kroppen kapitulerat
en dyster spillra haltar omkring
Balanssinnet har ofta fallerat
men , i sinnet, lever än, hans "sting"

Ja, min käre gamle far
vill ALDRIG kallas rar
då jag trumpetar en stor FANFAR
89 blir han , denne "Karlakarl"
Jag honom vördar för alla tider
lider med honom när han lider
hoppas att han bättre blir
får gå mot en stilla , vilsam tid.........


------




Fri vers av Mats Henricson
Läst 320 gånger
Publicerad 2009-04-18 17:04



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Så underbart, härligt att få ha kvar sin förälder läääänge...din text innehåller en massa glädje och " stolthet " över din kära pappa - och det gör mig så jätteglad. Hoppas han får fortsätta vara " still going strong " ett bra tag än, även om det forna jaget inte är detsamma längre. Njut av er tid tillsammans, ta vara på de små guldkornen. Fin text!!
2009-04-18
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska