Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tågtänk


Åttiotvå.
Träd och elledningar.
Tankarna klättrar i oräknade växter
och oändliga järnvägsspår.
Tågtänk.
Någon läser en tjejtidning,
höj självförtroendet, älska singellivet
och ha bättre sex.
Pet, dra, lirka runt och dra åt.
Virka bort restiden med musik i huvudet.
Gör en förändring, bli pank
och hjälp miljön.
Var är min tågbiljett,
jag kan inte hitta mina glasögon.
När hon bara var sexton år hände
något fantastiskt...
...någons liv i bokform.
Vad hette det nu igen?
Biografi.
Biologi.
En tjej på stan, för att tag sen, påstod
sig ha blivit stucken av en humla.
Vad jag vet har inte humlor någon tagg.
Inte heller är de vakna på vintern.
Akta er för den nya mutanthumlan!
Motsatsen till humla,
det är inte bi.
Bi-, homo- och transsexuella
har en egen festival i regnbågens färger
på sommaren.
Pride.
Stolthet.
Var stolt över den du är.
Även om du är en humla med tagg
som lever på vintern.
Nu är våren här.
Fast det är kallt på kvällarna.
Tågtänk.
Att bli fotograferad,
varför inte när man är vacker?
Och alla är ju vackra på sitt sätt,
eller hur.
Nej, det var ingen fråga,
därför satte jag 'punkt'.
Du är vacker, punkt.
Jag är vacker, utropstecken.
Säg det.
Hmm, tågtänk.
Mer träd, en småredigerad bergvägg.
Retuschering i naturen.
Undrar om alla kändisbilder i
hennes tidning är retuscherade...
Konceptet "vacker" har sina gränser.
Det spelar ingen roll om du är
svart eller vit,
sjunger han som blekte bort
sin mörka hudfärg.
Paradoxbeteende.
Tågtänk.
Nio minuter kvar till avstigning.
Nästan hemma, nästan.
Nio multiplicerat med nio är lika med
åttioett.
Åttioett är nästan åttiotvå.
Nästan, nästan.
Åttiotvå.




Fri vers av VampyrÄngel
Läst 259 gånger
Publicerad 2009-04-19 22:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

VampyrÄngel
VampyrÄngel