Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Håll din egen låga tänd

Jag är ingen rosenkindad kvinna
med förkläde
nykokat kaffe
och höfthållare

jag äger ingen lila dammsugare
och soffan är inte seconhand

jag är ingen levande salladsbar
eller kassörska på hemköp


jag skrattar åt trasiga speglar
och ställer min cykel
ordentligt i cykelstället

jag tänder alla ljus
och putsar mina fönster vartannat år

jag älskar i varje vrå
och talar med vem jag vill

jag tiger inte still
och jag äger inga elsladdar
för att bli tänd

så håll din egen låga tänd
men bli inte bränd

för att jag
är jag!




Fri vers av *Boppisgodis*
Läst 371 gånger och applåderad av 3 personer
Utvald text
Publicerad 2009-04-20 16:52



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Den här var helt underbar, kaxig men ändå finstämt ärlig!!
2009-05-16

  Kristina Wallbing
Fint! Originellt och personligt!
2009-04-22

  Cosmic Johanna
En mycket härlig ton genom diktjaget,

gillar denna skarpt,

innehåller många fina liknelser.

applåder!
2009-04-20

  C.Källner
Så ska det låta!
2009-04-20
  > Nästa text
< Föregående

*Boppisgodis*
*Boppisgodis*