Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hjälp dig själv

"Vi måste lära oss att bota oss själva,
ta hand om det lilla skadade barnet
inom oss
och göra allting bra.

De allra flesta går runt med
ett skadat barn
inom sig.

Vi går genom livet
och skadar oss själva
på samma sätt
som vi en gång
själva
blivit skadade.

Vi slår på oss själva
som vi en gång
själva
blivit slagna.

Vi bestraffar barnet
inom oss
får det att skämmas
och
känna sig skyldig.

När det istället skulle behöva
kärlek
uppmärksamhet
och
omvårdnad.

Ingen kan ge
detta åt dig
bara du
kan hjälpa
dig själv"

© C.J




Fri vers av Chattis J
Läst 209 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-21 00:47



Bookmark and Share


    ej medlem längre
efter 43 år inser jag samma sak som din dikt handlar om.FINT:
2009-04-21
  > Nästa text
< Föregående

Chattis J
Chattis J