Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jägermeister


Han hette Rudert
Jägmästare var han
Kallade sej själv gärna
”Jägmästare Rudert” i eget tal
lite grann som en kung
”Kung av Övertänger”

Denna ”kung” hade sina undersåtar
Placerade runt om ”slottet”
Som var Kopparfors Herrgård
En s k ”vaktmästare” fick alltid vara
Hans passopp
Han fick köra när Rudert var bakfull
Och måste in till Falun eller nåt

Men dessa ”undersåtar” de som alltid
Frågade efter ”Jägmästare Rudert”
Inte Anders eller Rudert
Utan alltid titel först
(han hade väl helst villa ha
den befattning 100 år tidigare
då man kunnat utnyttjat det till fullo)

Men nu skulle det va fest
Då inhandlades det lådor av flaskor
Hela bilen var ”full”
För ambitionen var att fylla även
Jägmästarkällaren på fest notan
Så på festen, vid fotbollsplanen
I Dalstuga

Inom synhåll för sjön Kalven
Ställde sej ”Jägermeister” själv
I själva sekreteriatsskrubben
Och bad alla stå på led
Så skulle de få sina tilldelade supar
Och han passade på att ta nån själv med

Tanken var ju att han skulle
Ge alla en varsin sup för att de sen
Skulle sätta sej…
Tanken var god eller nåt
”om de var snälla så skulle de
kanske få en till”

Men men, de slutade med att
De som fått en sup
Gick runt bakom skrubben
Så kunde de stå i kö för en till
Vilket hände
Så jägermeister fick fortsätta att servera
Till dess han upptäckte att betydligt fler flaskor
Gick åt, än han räknat med..

Och under kvällen så las titlarna undan
Det blev Anders och de blev ”du”
Och spriten som skulle räckt åtminstone
Till älgjakten, tog nästan slut
Men vilket party…
På lördagen så vaknade en del på soffor
Och div ställen, jägmästaren själv i som Commodore
Som sen vinglade hem…




Fri vers av LassO
Läst 326 gånger
Publicerad 2009-04-23 14:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO