Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vem var det


En bekant jobbade med missbrukare, en av dessa hade varit s k ”torped” han hade likviderat 3 personer, ”för hand”, d v s inga skjutvapen. En av dom hade han strypt medans han tittade in i ögonen på honom, de gav honom en kick men också, mardrömmar. Han vaknade så gott som varje natt nån gång och såg dessa ögon framför sej.

Under terapin så var det en av de saker som man jobbade med, och missbruket fick man så a s ordning på, mardrömmarna minskade men, de försvann inte.

Några år senare så åkte den torpeden, nu med familj igenom staden han fått vård i och, sökte då upp terapeuten i hans hus. De bjöd på kaffe och samtalade, tittade ner över stadens dammliknande lilla sjö som var full med sjöfåglar. Och mitt under detta så säger då plötsligt torpeden ”Jo du minns de där drömmarna jag hade om den jag mördat, jag har inte dom längre”. Hans fru som väl visste sa inget, och reagerade inte, inte terapeuten heller, däremot hans fru, som ryckte till och funderade vilken ”jävel” som satt i deras soffa…




Fri vers av LassO
Läst 172 gånger
Publicerad 2009-04-24 19:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO