Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mig, dåren

Hon är söt men inte vacker och
hon är upp över öronen kär i mig

i dåren

och en sjukare blandning av självförakt
och på tok för hög standard har ni nog aldrig
upplevt
för jag hånar henne och jag
skrattar och påpekar hur väl vår åldersskillnad
visar sitt fula tryne igen

och hon är på gråtets rand när jag
håvar in henne igen och får henne att
tro att det är henne själv det är fel på och
tillslut får jag till och med henne att föreslå att
vi inte ska ses på ett tag

precis som jag vill

och jag nickar och låtsas må dåligt över vad
som precis sagts och mörkret sänker sig
och jag får henne att bjuda mig på en cigg innan
jag går och jag kommer hem lagom till mitt favoritprogram på teven




Fri vers av Piri Piri
Läst 334 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-04-23 23:49



Bookmark and Share


  Marlboroman/Hg VIP
Raderna är oerhört väl skrivna. Och det är väl det vi ska kommentera.
Resten kan tillföras licentia poetica. Vilket vi inte är här för att kommentera. Eller.
Under alla: Hänger in dig bland skrivarvänner. Gillar ditt rena, enkla men hela tiden framåtsträvande språk.
Hg
2009-08-16

  Tove Meyer VIP
oh en hemsk text om kyla och förakt som ändå på nåt sätt speglar något svagt och tragiskt...gillar...
2009-07-28
  > Nästa text
< Föregående

Piri Piri
Piri Piri