Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Morgon o lust


Morgon
Jävla morgon
Alldeles för ljust
Alldeles för ljudligt
Saknar vintern
Tomma flaskor
Tomma dunkar

Halsen är en blandning av öken
Och öken
Damm
Snart kommer kamelerna
Dromedarerna och fasen
Kanske beduinerna med
Ruskar på mej

Stålkeps
Ringer på dörren, ring inte så högt för fasen
Står en avslagen cola på bordet, glaset ser halvfullt ut
Törstig, drar i mej det
FAAAAN…
De var visst strårom
Jag blir nog aldrig mer förkyld….
Ooooo

Morgon jävla morgon
Såhär känner sej nog en trasig bil
Med skuren motor
Och växellåda utan olja
Punka på däcken
Och gammal bensin….

Eller en guldletare
Som suttit i sadeln i veckor
För att komma fram, men fått passera
Fler förtorkade vattenhål
När hästarna dött och han bär sina redskap
Flämtande….

Morgon djävla morgon
Om bara inte det förbannade vattendroppet
Vore så högljutt och enerverande…
Denna förbannade morgon…
Denna envetna framdömda morgon..
Jag vill sova….




Fri vers av LassO
Läst 142 gånger
Publicerad 2009-04-24 11:29



Bookmark and Share


  Epione VIP
Hm en rejäl jäkla bakfylla..
Mycker bra beskrivet..ha ha Guldletare och bilmotor..
Kanon..
2009-04-24

  Junitvillingen
Hoppsan, det var ord och inga visor det! Inte lätt att sova med så mycket som stör...men LJUSET är väl ändå härligt...snart har vi dagsljusa nätter här i norr dessutom, det du;-)))
2009-04-24
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO