Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

.. ur jord kommen ska åter jorda - sluta den cirkel som helig är - sen vad det är är nog även ganska fyrkantigt ibland. Samma var det för själva principen; återgång..-vinning




jordgrundning - fotologi

 

tar av mig

barfota

 

 

går ut bland hotande glas

gör jag inte - knappt ett jota

du skulle inte förstå

det finns fjorton av varje fot

 

och ändå inte en fena räknad

 

 

räcker att plocka saker - når

flytta mattor möblera klappa hund

låtsas att händer inte finns, men tår

 

 

för en stund

andas in en doft med ett ljud

se en detalj i grund

 

göra bra av redan givet

bedriva bredvilligt

livscirkulations återdrivet

 

Tack

 

 

genom Jord en hejdundrande

smack av en kyss

 

och ord

ord om jord och en fotnot

 

kanske ett hyss med en fot

som känner lite på rymmen istället

långt långt undan de jagande gymmen

 

kanske en kyss mitt bland rimmen

 

mitt på noten

eller bara på ändan av viktigheten

så den ramlar snopen

 

 

minst en gång i timmen

 

runtrunt med härligheten ovan

inuti och utanpå jordelivsplaneten

 

 

och fotnot i rubriken

när överskriften gör en besviken

 

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 227 gånger
Publicerad 2009-04-24 22:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri