Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eller kanske, politikers dumhet....


Medelslöseri


I en liten stad så hade man 1 returstation, den var rätt frekvent besökt med en liten parkeringsicka till. Men så kom nån på att man skulle bygga om vägen som gick därigenom och, man kostade på en massa miljoner, störde trafiken i över ett år och resultatet blev, att vägen vart smalare, de vart smala cykelbanor på varje sida om vägen, för smala för att 2 cyklar ska kunna mötas.

Men på den smala vägen så satte man bredvid en returstation. Så alla som ville slänga nåt fick lov att stanna på smala vägen, så att mycke av trafiken stördes. Nu hade man ju förutsett detta och skapat en till station, problemet var att den låg intill en skola och de flesta såg den inte en gång. Ja tom föräldrarna som klagade från första dan..

Men den hade sina besökare och avlastade den andra litegrann.. Men så lyckades föräldrar få den andra returstationen stängd och…. Därmed så var stationen vid smala vägen, den ”enda”. Så nu står det alltid bilar parkerade vid smala vägen och de som kastar saker ska alltid gå över både smala cykelvägen och trottoaren. Bussarna kommer knappt förbi, lika lite som man lätt kan ta sej förbi en buss, jo alltså, busshållplatserna är också numer bortbyggda, de stannar bara mitt på smala vägen så all trafik stannar och de som kör förbi, den dubbelstreckade linjen, har ingen chans att se om nån springer ut framför bussen…

Så politikerna som bestämmer i staden med smala vägen har lyckats skapa sämre trafikförhållanden, för nästan alla, hinder som i vissa fall är traikfarliga för alla, och dessutom, så alla drar sej för att slänga i returstationen…

Och allt detta fick man för det facila priset av 25 miljoner kronor…
Tänk så lätt man kan slösa med skattemedel…
(dessutom så tycker politikerna att de gjort nåt bra, kanske beroende på att de aldrig är på den vägen, eller ren och skär, dumhet....)




Fri vers av LassO
Läst 122 gånger
Publicerad 2009-04-25 21:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO