Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

en äcklad stolthet

åh vad tröttsamt allt blir när man försöker
visa vad man vill, men människor ständigt
skämtar bort mina budord,
genom skratt och dåliga skämt,
fy fan vad det äcklar mig!

kanske det är min röst eller mitt
sätt att prata,
eller är det jag i hög person som det är fel
på, som om jag vore
ett misstag
kanske en sådan irriterande fläck
på ett mästerverk.

Kanske jag bara skulle
bli precis som alla de andra
en klon ännu en moderobot
med ett översminkat ansikte
och falska leenden med pinsamma skratt
som inte har en egen personlighet
eller smak.

Hellre väljer jag att fortsätta vara den äcklade
och fula jag och fortsätta försöka
bevisa hur otroligt
feg och blind dessa vandrande
puderaskar är.

I hela mitt liv har jag varit en plåga
en felande länk om jag
överdriver lite.
Men jag tänker då fan inte
sminka över mitt sanna jag
inte tänker jag svika min stolthet
för att bli accepterad,

nej aldrig!





Fri vers av gloria
Läst 153 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-04-25 19:18



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

gloria