Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Känner ni dom?


Tro eliten


I skuggan av korset
Sitter de
Troende

Och de som säger sej tro
De som säger sej icketro
Förbannar korset men ändå rätt ärligt

Värre med de som tro sej vara
Nåt, mer
Den troende eliten…

Och de dömande troende
De som ser sej så rätt
Så de kan döma andra

De som tro sej fördömda
Lider man med
De når aldrig de ideal som ”man ska”

Vi andra stackare vi som tro
Men tillåter oss att tvivla
Finner också skugga där

Fast ibland så vet vi inte
Man vet inte vad man ska tro
Ett samtal med "troende eliten gör klart"

Tro annars blir du förbannad
I orden verkliga mening
De där elitisterna låter lite som tanten

Som skulle gå på vatten
Jag tror jag tror jag tror..
Sen gick hon ut och sjönk

De var väl det jag trodde
Sa hon då…
Tro eliten, man blir trött på dom




Fri vers av LassO
Läst 141 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-26 18:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO