*Från tapetblomma till ängsblomma*

Hjälp mig gärna med kritik..

" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*Från tapetblomma till ängsblomma*

Hjälp mig gärna med kritik..




Duktig Flicka

*

Duktig flicka tvättar byk

sopar undan alla spår

ser sin mamma få stryk

innan hon till skolan går

*

Hörde någon flickans tysta röst

såg ni kniven i hennes darrande hand

ingen gav henne kärlek och tröst

trådar av tillit hon ändå band

*

Duktig flicka dansade i trasigt linne

dansade för vackra drömmar

brännhål på soffa och minne

i skor utan sömmar

*

Duktig flicka dansar och minns

som ny varje vår

för allt det goda som gror och finns

i blommande färgprakt hon står

*

Epione-09




Fri vers av Epione VIP
Läst 547 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-07-24 11:26



Bookmark and Share


  Björn Karlsson
Fint sprött språk med tyngd,
naket berättande inlevelse
2009-07-30

  Miss Mod
Duktig av nödvändighet
2009-07-24

  ~Leonardo~
Känslosam kamp om att alltid göra sitt bästa..trots svåra odds.
Gillar slutet där hon ser ut att segra, livet är en hård skola.
Bra flyt och rimmen sitter som dom ska.
2009-07-24

  Ilona _L
Jättefin text.
Saknar en stadigare rytm, när du nu frågar...
annars väldigt stark!
2009-07-24

  Ullagulla
tänk så många duktiga flickor det finns som lider i det tysta och som gör det som de tror de måste....för att det bara förväntas...

gillar ditt upplägg och melodin..den följer lätt och rimmen känns inte frammanade utan helt naturliga..
2009-07-24

  Hans Christian
Konstruktiv kan jag ej vara, då denna dikt är deliciös !
2009-07-24

    ej medlem längre
Dikten är väldigt bra och har något viktigt att berätta... om "duktiga-flickan-personen". Hon som alldeles för tidigt i livet måste ta ett alldeles för stort ansvar. Stillsamt flyter orden ändå fram emot förvandlingen till en "ängsblomma" som växer i ljuset och som har fått ljusa färger. Rimmen ger ett intryck av att dikten är genomtänkt med väl valda ord. Bra diktat!
2009-07-24
  > Nästa text
< Föregående

Epione
Epione VIP