Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Denna dikten handlar girighet.


Mellanrummen, mellan rummen.

Jag gissar på att du inget vet.
Jag gissar på att du inte har en aning,
om världen och livets hemlighet.
Så läs detta som en varning.

En bubbla med guld, silver och diamant.
Rätt märke men fel typ
En praktfull kverulant,
ett girigt kryp.

Du kastar bensin på dom som redan är brända,
sedan klagar du över dina sotiga skor.
Människorna som går vid din sida kommer snart att vända,
och ingen kommer komma ihåg var du bor.

En bubbla med pengar och viner från 1865.
Du glömmer mellanrummen, mellan rummen.
Din sjuka mor undrar när du kommer komma hem.
Ditt hjärta är inte större än mellan pekfingret och tummen.




Fri vers av Viktor Nilsson
Läst 459 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-26 18:21



Bookmark and Share


  CharlieShane
Aaaaaaah Viktor äntligen ÄNTLIGEN är du tillbaka, har saknat texter från dig... Och du slog till stort!

J*VLAR vilken dikt! Alltså du är fenomenal! Det skar i hjärtat på mig, så ärlig och berörande!
Welcome back också!
Kram
2009-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Viktor Nilsson
Viktor Nilsson