Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt om USA:s sjukvård..


Ropa om du börjar bli stum!

En kniv i magen.
Försök att inte bli rädd.
Snälla du, bli inte tagen.
för här är det inte säkert att du blir sedd.

Vi har svårt att bry oss här på kontoret
men skrik om du börjar bli stum.
Så kan vi kolla vem som har sista ordet,
om vi ens har några lediga rum.

Försäkringar är vårt levebröd.
Se till att du har dom i din ficka,
för annars är du tyvärr inom kort död,
och vem ska då ta hand om din lilla flicka?

Se till att alltid ha kontanter.
Jobbet är vårt allt,
men akta dig för vassa kanter.
Luspank, förträng yrseln och att det börjar bli kallt.




Fri vers av Viktor Nilsson
Läst 451 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-04-27 19:58



Bookmark and Share


  Roula O
usch, det låter hemskt detta...men det är sanna ord tagna från verkligheten...bra skrivet!
2009-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Viktor Nilsson
Viktor Nilsson