Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sonett till en avdankad revolutionär/dagsnoterat

 

Att fan blir religiös på ålderns höst
vet vi. Där sitter gamle potentaten
och om det nu kan lända dig till tröst
- han slickar smulor från nobelfestfaten. 

Förr var han röd som soluppgång i öst
nu är han blå den forne stridskamraten
nu smilar han sig gul vid Sveas bröst
och från de arbetslösa stjäl han maten.

Då stod han käckt på barrikaderna
med fanan rest mot kapitalet
nu slokar stången efter frieriet 

för han har lusläst mellan raderna 
om solidariteten kontra egoismen. Valet
blev en kompromiss - "det nya arbetarpartiet"!







 




Bunden vers (Sonett) av Måna N. Berger
Läst 341 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-04-27 14:04



Bookmark and Share


  Gunnar Norrman
Den kulan visste var den tog! Mycket träffande om en viss sorts människor (kameleonter kallar jag dem). Men trovärdiga blir de aldrig....
2009-04-27

    Tea Alex
*skrattar*
Underfundigt!
2009-04-27

  Eva Langrath VIP
Viktigt text för vart tog glöden vägen vad händer oss på vägen.

Eva
2009-04-27

  Carola Zettergren
Urtjusigt du!!!!:)
2009-04-27
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger