Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov. The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto I:IV (V.V.Nabokov)

~*~

Där de en timma eller två brukade dröja,
Och medan detta pågick var allt jag behövde göra
Att sluta mina ögon för att löven återge där,
Eller inomhusscener, eller takdroppens troféer.
Jag kan nu ej förstå varför ifrån denna sjö
Jag kunna uttyda vår framsidas veranda då jag kör
Sjövägen till skolan, medan nu, fastän träden inte
Har kommit emellan, jag tittar men misslyckas att se
Ens taket.  Kanhända någon rymdens nyck
Har orsakat ett veck eller en fåra som förryckt
Detta bräckliga panorama, korsvirkeshuset mellan
Goldsworth och Wordsmith på dess gröna fyrkant.

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 28/04/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 596 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-04-29 00:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP