Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov. The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto I:V (V.V.Nabokov)

~*~

En ung favorit skidhickory jag hade där
Med fylligt mörka jadeblad och den svarta, förskonade,
Maskätna stam. Den nedgående solen
Bronsfärga dess svarta bark, runtom vilken, likt en obunden
Girlang, skuggorna av bladverket föll.
Den är nu kraftig och grov; i längden den höll.
Vita fjärilar bli till lavendel som de
Passera genom dess svalka där sakta syntes svajande
I skuggorna min lilla dotters fantomgunga.
Själva huset är också mycket i samma anda. En huslänga
Vi har fått upputsad. Där finns ett solarium. Där
Finns ett perspektivfönster flankerat med dekorativa stolar.

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 29/04/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 631 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-04-29 19:21



Bookmark and Share


  Bjarne Nordbö
JAG läser.
2009-04-29
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP