Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En kort sonnet. Inspirerades av Theresas dikt "På internets vis", så det är väl hon som ska ha äran. Hoppas att det är okej att jag lånade ett rim av henne. Annars får jag väl ta bort dikten.


Du lyfter mig

Poesi smälter mitt hjärta
Hoppas du gillar den

jag ler i frid, i varje ögonblick
så avlägsna är sorgerna, så bleka
poesins prakt kan ingen röst förneka
den spirar där ilska och sorg gick

när äntligen jag är där jag vill vara
behöver inte längre ord förklara
i förlåtelsens sökande, hur det bränns
vi drunknar nu i fantasins intelligens

mailet stoppar jag tryggt in i min ficka
så att jag aldrig kan glömma dig
du som kan göra en ledsen tjej
med ordens makt, till en lycklig flicka

spara detta mail till en sorgsen natt
då sorgens tyngd gör dig alldeles matt
spara det någonstans där du vet
i hjärtat ligger det i oändlighet

Tack




Bunden vers (Sonett) av RutLjunggren
Läst 295 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-06-30 20:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

RutLjunggren
RutLjunggren