Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov. The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto I:VII (V.V.Nabokov)

~*~

Så ofta att dem uppväcka att idag
Ettusen föräldrar jag har. Sorgligt detta antal
Upplöses i sina egna dygder och sig avlägsnar,
Men vissa ord, nyckens ord jag hör eller utläsa,
Sådana som "dåligt hjärta" alltid till honom hänvisas,
Och om henne "cancer i pankreas".
En apokalypsens skärskådare: en som samla fågelbot nu kallt.
Här fanns mitt sovrum, nu för gäster reserverat.
Där, gömd och instoppad av den Kanadensiska pigan,
Lyssnade jag på sorlet från nedervåningen i stilla bedjan
På det att de alltid bra skulle må jag bad för dem alla där
Morbröder och mostrar, pigan, hennes niece Adèle

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 02/05/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 601 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2009-05-02 15:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP