Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov. The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto I:IX (V.V.Nabokov)

~*~

Lite kuriosa:  Red Sox Vinner över Yanks 5-4
På Chapmans utgåva av Homeros, tumhäftad mot dörrens yta.
Min Gud dog ung. Gudadyrkan jag fann
Förnedrande, och dess byggnad, ohälsosam.
Ingen fri människa behöver en Gud; men var jag då fri?
Hur till fullo jag kände den natur jag var fastlimmad i
Och hur min barnsliga gom älskade smaken sen
Hälften fisk, hälften honung, av klistret det gyllene!
Min bilderbok var redan vid en tidig ålder
Det målade pergament som papperstätade burens golv där:
Lila ringar vår måne runtikring; och en sol av blodapelsin;
Tvinnad Iris; och detta sällsynta fenomen

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 02/05/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 558 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-05-02 19:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP