Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pale Fire (1962) is a novel by Vladimir Nabokov. The novel is presented as the publication of a 999-line poem in four cantos by a famous American poet, John Shade. Bilden: V.V.N. (1899-1977)




Vitnande Eld: Canto I:X (V.V.Nabokov)

~*~

Den iridul---då, vacker och sällsam,
Uppå en klar himmel ovan en bergskedja förnams
Ett opalliknande litet moln i oval skepnad
Reflekterar regnbågen efter åskvädrets eskapad
Vilket uti en fjärran dal har utspelats---
Enär vi har högst konstnärligt inburats.
Och där är ljudvallen: nattetidens vallar
Upprest av en triljon syrsor om hösten den kalla.
Ogenomtränglig! Halvvägs uppför kullen
En paus jag tar som träl inför deras drill den yrselframkallande.
Där är Dr. Suttons ljus. Stora Björn är där.
Ettusen år sedan fem minuter vore nu här

Vladimir Nabokov 1962

LPWJ svensk version 02/05/09




Övriga genrer (Översättning) av L Patrik W Johansson VIP
Läst 579 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-02 20:31



Bookmark and Share


  Miss Mod
Tack.
2009-05-02
  > Nästa text
< Föregående

L Patrik W Johansson
L Patrik W Johansson VIP