Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bortfall tid


djupare in
i det okända
färdas djupare
in
längre bort
långt från hemmahamn

där ett barn matar kycklingar
tidig morgon i gräset

krigets åskor har rullat förbi
diamanten glimmar
i kåpans djup 
och en gammal kvinna skrattar
rister sitt huvud så att
guldringen i örsnibben dansar

läkeringen mot gikt
purt guld

se genom ringen
världarna

emellan dem
skall tidssvalget vidgas
uppsluka allt

- du har aldrig älskat
främlingen!

kycklingkullen piper och kvillrar
små näbbar pickar hungrigt på dina fingrar
skrattkiknar gör du hisnar
sval morgonbris
smeker knubbiga bara ben

- vad vill främlingen så enträget?

förklara bortfallet
om du kan
- är det viktigt? 




Fri vers av Måna N. Berger
Läst 269 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2009-05-03 12:44



Bookmark and Share


  Carola Zettergren
ENASTÅENDE!!!
2009-05-04

  Eva Langrath VIP
Sökande inåt begrundande en vecker text som väver då och nu.
Bortfallet finns inom

Eva
2009-05-03

  Sturesdotter
Detta bortfall (av "något) tror jag jaget i dikten har svaret på inombords
2009-05-03
  > Nästa text
< Föregående

Måna N. Berger
Måna N. Berger