Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
* Om Gud är kärlek * www.poeter.se/Las+Bok?book_id=1810 *


om gud är kärlek #23

 
alla människor
har sina integritetszoner

i den innersta integritetszonen
känns det bara bekvämt att
släppa in dem
som står oss riktigt nära

om någon annan gör intrång där
känns det väldigt obehagligt
med ett viktigt undantag
- barnen

om ett okänt barn kommer fram
och kramar sig fast runt ditt ben
så känns det inte alls
som ett intrång

var det kanske därför
jesus tog barnen som exempel
och sade att vi måste bli som dem
för att komma in i guds rike

det finns sätt
på vilka det är bra
att bli vuxen

men det finns något
i barnens självbild
och deras öppenhet

som det är väldigt olyckligt
att vi växer ifrån




Fri vers av Mattias Josephson
Läst 688 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-03 19:44



Bookmark and Share


  Michaela Dutius
En stor sanning Mattias!
Kul att du är från Norrköping
2009-08-23
  > Nästa text
< Föregående

Mattias Josephson
Mattias Josephson