Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

VAR PÅ VÄG ATT DRUNKNA

 

 

 

Jag lyssnar och sluter ögonen

Gnisslar mig igenom pannbenet

Lit de parade med romantikens körer

Vandringen är öde över skuggskenet

 

Miljontals ögon följer min väg

Stanna! Gör det, och skänk mening

Alltid rädd att ta beröring på allvar

Närvaron inställd på försening

 

För gårdagen går nu igen

Men jag har aldrig varit här

En annan dimension som jag saknar

En känsla av verklighet i min sfär

 

 

 

 

Vid ytan stilla

Inte en krusning

Oförmögen att ta mig ur

Blåa timmar av berusning

 

 




Fri vers av theperna
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2009-05-04 04:55



Bookmark and Share


    Melona
att drunkna är livsfarligt,

texten däremot är inte farlig,
mer tänkande med ett inslag av naivitet
och visst, det är gulligt
och något av det renaste, finaste man kan vara
samtidigt som det ljust är ljusblått
att vara där
och därmed livsfarligt!

de två sista stroferna
är de mest talande, starka!
2009-05-04
  > Nästa text
< Föregående

theperna
theperna