Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Älska mig förevigt

Älskling,
När skimrande såpbubblor
färdas mot en utsträckt sol
och speglar skönheten
i spegelblankt hav.
Bubblorna slåss mot
solkatternas blänkande
leenden på gatorna
och precis där
går vi sönder
som bubblorna
i en nyfödd värld

(Hör du ljudet
av fågelsång
i bakgrunden
på våra rytmiska
men trasiga
hjärtslag och
hinner du se
mitt livlösa
leende när lyckan
gör dig blind)

Min pojke,
Dina kärleksord gråter
lyckotårar säger du
medans vårregnet
maskerar hela
händelseförloppet
våra händer har
aldrig passat såhär
pussel bra förut
och blickar
stavar evighet
i en nyfödd värld

(Ska vi vara
trasiga när
världen bara
vill oss väl
ska vi snubbla
på dumheter
eller stå starka
tills stormen
dött ut)

Snälla säg att du älskar mig förevigt
för det har jag iallafall planerat
när det kommer till lilla dig




Fri vers av Ebananernagula
Läst 395 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2009-05-08 10:34



Bookmark and Share


  Sommarnattsljus
Ett lyckligt skratt bubblade upp inom mig när jag läste de sista orden i din dikt. Fint! S
2010-03-05
  > Nästa text
< Föregående

Ebananernagula
Ebananernagula