Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

knotan

 

 

skålar knotor kan det ha varit

 

omfamna sälta smakande ett

år två år

tre  är inget du inget sades

och jag talar trä nu

 

det ovan gjordes ej då

fyra år är nära flytt

 

för fem fem fem

 

är en knotas knölar ännu på

utsidan vriden gängad engelsk spånad

är tiden

lånade månader över sommar

och höst kom

 

nånstans där hemma skålen

skalar sig inifrån

skäppan bars skäppan tömdes

 

gick från  man till man

 

inget trä smålent talar mig

in i dig hur slipade kanter än är

 

nej från andra rötter

 

handflatas insida minns spex och

fötter fjättrade bord och mattor

 

år sex

hög status ande lyftande hel skog

 

reflex spontan och trumdån

bak min rygg

soffa skygg satte fart

i tanke huu år sju

 

och städet krympte

en del av träet under stammens rot

signalerad

 

här ska inte gosa nån medelmåtta

och söket avtog över mossen

 

år åtta är spänt

har redan hänt det som inte fick hända

 

ändå minns jag din biorytm

som av korsande viljor var tretal och

krockande möten

 

och chips på ditt golv

 

under år nio

var ingen rytm nej då gällde solven sortera

för nästa fransad kant svepte för löst

 

det snördes och snärjdes och 

tio år tio var närapå där

det gick fort sen

 

förstår nu på rotlagd skog

den backe som ej var mogen

skäppan var tom

 

skälvande dröm och du drog

genom året elva mot tolv

 

sätter plant bortom väst

upplyst av varmmarks morgon

 

åter en knotas form mana

kant plana är ingen bra idé

 

det blir annat i skålen vännen

 

band som avslut genom bana från norr

mellan vargars sorg

bland klippor och mördad ångest

 

då kastades sista biten

min varg hade sett allt och för mycket

 

 

i påbörjad tid av snaraste rund

fäller värmen sin mantel omkring

 

och skinn rister förvisso än

det är mycket som väntar väta

 

 

din bio mister inte sin stund av visad

come back

här gäller endast det rätta mot avigt

 

 

om själva syftet var förbud annars

år elva snart väck i glädje av

hittat hem

 

segrar

är nära tomhets skål och saltet

har torkat

 

cirkeln är stålet som sattes i matta

alltet - svärdet ur stenen

och stenen på graven och graven

 

är skålen densamma vi tömde

 

är golven desamma

 

är tolv

möjligt budet av rundan från sju

 

där i sältan slog skinnet itu

 

 

 

bortlagd vibrerar en ton

och från källare skäppors tomma

 

 

hemma nu

 

 




Fri vers av Pot Pourri
Läst 162 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-10 19:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Pot Pourri
Pot Pourri