Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dikt jag skulle vilja hitta i mörkret


då förstod jag att människor är lika
då förstod jag att människor är olika
då förstod jag att människor är lika olika varandra

och därmed lika
och därmed rika
och därmed hade jag en grundbult i mitt liv

en bult som inte darrar när allting annat darrar
en bult som darrar när modet att darra inte finns
en bult med vingar




Fri vers av Göran P Rödholm
Läst 397 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2009-05-12 01:04



Bookmark and Share


  Mikael Lövkvist
En härlig dikt som rör vid många lager. Grundbult blev härmed ett favoritord. Titeln är topp, och dess essens stämmer mycket väl även för mig. Tack.
2009-05-24

    ej medlem längre
ja vilket verktyg... att stå på... att luta sig mot....att hålla i... när allt annat gungar, gillar denna speciellt knorren!
2009-05-23

    ej medlem längre
Helt underbar text med massor med tänkheter i meter. Snirkelheter i knorr med stans bästa sanning. Du är grym!
2009-05-19
  > Nästa text
< Föregående

Göran P Rödholm
Göran P Rödholm