Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vad är framgång, hur länge och varför, kallas det så? Är en basketspelare som "satt på" över 1000 kvinnor, nåt annat än ett "manligt luder", för hur skulle en kvinna betraktas, med samma "meriter"?


Fåfängligheters fåfänglighet



Allt är fåfänglighet
Och ett jagande efter vind

Har du jagat en vid
När börjar den
När slutar den

När är den som starkast
När kommer den att ge ifrån sej
Mest kraft

Tänk dej att vinna
För att sedan förlora
Som ”magic jonsson”

Han vann allt
Men också, HIV
Och världen grät för hans skull..

Han hade visst ”satt på”
1000 tals kvinnor
minst en av dom hade HIV

Men betänk, de som kom sen
De som kanske fick HIV av honom
”vem grät för dom”

Han hade vunnit allt som kunde vinnas
Pengar, berömmelse
Åtrådd av många

Eller som om du kommer över en bergskam
Och ser att du måste gå ner
För att kunna nå en högre, senare

Allt för att komma högst
Som Göran Kropp
Men när du är högst

Då, då kan du bara går ner
Då finns ingen annan väg
Att klättra ner är svårare

Antiklimax på nervägen
Allt är fåfänglighet
Och ett jagande efter vind




Fri vers av LassO
Läst 123 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2009-05-12 20:13



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
"Allt är fåfänglighet
Och ett jagande efter vind"
Håller med i denna slutsummering från bibeln.
2009-05-14
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO