Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Rättrådsmaffian

Så komer den då
”Rättrådighetsmaffian”
Den där du inte får ifrågasätta nåt mot
Inte fakta, inte politiska påståenden
Eller vad andra har sagt

Du får inte relatera vad andra sagt
Då är du, rasist
Även om de inte står nåt om raser
De senaste är förresten att de finns rasism
Men inga raser….

Och följaktligen finns de rasister
Men inga raser
Och de finns olika faser
Olika exstaser hos
Dessa ”rättrådighetshetsare”
Tyck som innefolket, eller inte alls

Fråga dej om saker som i andra sammanhang är självklara
Som i Malmö, varför tänder de på allt möjligt
Är inte det de mest intressant, för att få dom att sluta
Och vilka kostnader är det förenat med
Finns de nån vilja att göra nåt bra, för Rosengårdare
Om detta händer gång på gång

Varför
Men se den frågan, får inte ställas
För då kommer rättrådsmaffian och talar om att
”en sån fråga får inte ställas”
den är ”rasistisk” fast
Vem har sagt nåt om raser…




Fri vers av LassO
Läst 144 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2009-05-13 00:55



Bookmark and Share


  Susanne Ljung Adriansson VIP
Det är det som kallas omvänd rasism. Och det är inte bra, för det är också en form av särbehandling, och den leder inte till något gott, även om dessa "rättrådiga" tror det.
2009-05-13

  peter markurth
klart det finns rasism...
2009-05-13
  > Nästa text
< Föregående

LassO
LassO