Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Undertecknad har kunnat se denna verksamhet "lite grann från insidan" ,eftersom jag har en "mycket nära vän" (inga namn) som drabbats hårt....


UNGDOMSPSYKVÅRDENS KRIS !

KOMPETENSEN , RESURSERNA och ENGAGEMANGET inom denna OERHÖRT VIKTIGA VERKSAMHET visar på SKRÄMMANDE BRISTER !
Min "vän" som har MYCKET SVÅRA PSYKISKA PROBLEM har , i över TRE ÅR, totalt, mer eller mindre Regelbundet anlitat de LOKALA INSTANSERNA HÄR .
Hon har , allra MINST, suttit med KURATORER,PSYKOLOGER och PSYKIATRIKER i minst 100 - 130 TIMMAR ! ENSAM och med mej och andra vänner som sällskap .
OCH RESULTATET : MARGINELLA FÖRBÄTTRINGAR på en del områden och STORA FÖRSÄMRINGAR på flera områden ! SJÄLVMORDSTANKAR, HOT OM LÄKEMEDELSMISSBRUK, ANSPELNINGAR PÅ RYMNING TILL "OKÄND ORT" är VANLIGA yttranden från min "tilltufsade vän" ! Jag har kontaktat "min väns´"kurator FLERA GÅNGER om just OVANSTÅENDE men det verkar som kuratorn INTE TAR DET PÅ ALLVAR !
DRAR MIG OCKSÅ TILL MINNES ATT DE TRE TONÅRSFLICKORNA SOM TOG SINA LIV HÄR I ESKILSTUNA FÖR NÅGRA ÅR SEDAN, ALLA TRE HADE GÅTT PÅ "UNGDOMSPSYK" REGELBUNDET ! UTAN ATT NÅGON, TYDLIGEN, HADE TAGIT DEM PÅ ALLVAR !
Det ligger nära till hands att bli DESPERAT men jag FAJTAS VIDARE ! TÄNKER INTE SVIKA "MIN VÄN" !!!!!!

M

---




Prosa (Prosapoesi) av Mats Henricson
Läst 161 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2009-05-13 10:30



Bookmark and Share


  Mats Henricson
Men engagemanget, Genni, det KUNDE finnas där ändå, för några år sedan fanns det en man på BUP här i kommunen , vi gick på s k "familjeterapeutiska möten" (alla fyra var med) . Jag låter honom vara anonym, han visade VERKLIGEN ENGAGEMANG och vi gjorde vissa framsteg under hans vingar ! MEN han ledsnade, fick dålig respons från sina kolleger (ja, det fick jag höra vid ett hastigt möte med honom på sta´n ett år efter ), så han slutade och blev Fältassistent i stället . Och efter hans avgång rasade allt för oss . .,skilsmässan blev ju en senkommen följd av detta...
2009-05-13

  genni VIP
Om din vän har gått till bup så är troligen orsaken ekonomi. Personalstyrkan troligen för liten och resurserna för små. Man blir ledsen när man läser detta och jag önskar att din vän snart mår bättre, kram
2009-05-13
  > Nästa text
< Föregående

Mats Henricson
Mats Henricson

Mina favoriter
Längtar BORT...
älska